Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z masą i truskawkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
mleko 3 szklanki
masło 1 kostka
galaretka brzoskwiniowa 2
budyń śmietankowy 3
truskawki
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą i truskawkami

gotujemy 2 szklanki mleka, a w pozostałej mieszamy budynie, które wlewamy do zagotowanego mleka i mieszamy. Następnie do gorącego budyniu, ale po zdjęciu z gazu wsypujemy 2 brzoskwiniowe galaretki i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia - odstawiamy do wychłodzenia. Zimny budyn miksujemy z masłem i układamy mase na cienki biszkopt. Dekroujemy truskawkami i zalewamy teżejacymi galaretkami truskawkowymi rozpuszczonymi w 3 szklankach wody

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 08.02.2013 08:28
pyszne ciasto
Anio?eczek 27.07.2012 06:35
pychotka
kamyk 23.04.2012 08:44
pyszne
magical66 02.12.2011 21:45
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak