Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z masą budyniową i kawą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka szklanka
jajko 4 szt
cukier szklanka
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
Krem:
budyń śmietankowy opakowanie
mleko 2% 1.5 szklanki
margaryna 12.5 dkg
DODATKOWO:
kawa zbożowa saszetka
polewa toffi
kokos garść

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą budyniową i kawą

Ciasto: Białka ubijamy na sztywno dodając cukier, później żółtka oraz mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną. pieczemy w 180 stopniach do "suchego patyczka". Ostudzony placek przekrawamy na pół i nasączamy kawą zbożową rozpuszczoną w niecałej połówce szklanki przegotowanej i ostudzonej wody.
Krem: Budyń gotujemy na mleku,dodajemy pozostałą kawę,ostudzony miksujemy z margaryną.
Przekładamy kremem budyniowym ciasta. Smarujemy wierzch polewą toffi i posypujemy kokosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 08.02.2013 22:08
dla mnie bomba
sara1 20.10.2012 11:48
apetyczny placek
malaczarna23 04.10.2012 17:27
pyszne ciasto
malaczarna23 04.10.2012 17:27
pyszne ciasto
Juleczka20 27.09.2012 17:56
pycha
Dorian 21.06.2012 19:30
super
Rafał10 20.06.2012 10:39
no czytając składniki wydaje się być smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak