Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto z masą budyniową i brzoskwiniami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 sztuka
budyń śmietankowy 2 sztuki
mleko 750 ml
cukier 5 łyżek
galaretka pomarańczowa 1 sztuka
brzoskwinie w puszce 1 sztuka
masło 180 gram

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z masą budyniową i brzoskwiniami

Kroki postępowania

1
Upiec lub kupić gotowy biszkopt.
Krok 1 - ciasto z masą budyniową i brzoskwiniami foto
2
500 ml mleka zagotować. W reszcie wymieszać budynie i cukier. Wlać budynie do gotującego się mleka intensywnie mieszać.
Gdy budyń ostygnie miksować go z masłem do uzyskania jednolitej masy.
Taką masę wylać na biszkopt.
Krok 2 - ciasto z masą budyniową i brzoskwiniami foto
3
Brzoskwinie odsączyć i pokroić na kawałki. Ułożyć na masie budyniowej.
zalać galaretką. I włożyć do lodówki.
Krok 3 - ciasto z masą budyniową i brzoskwiniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.03.2013 00:07
masa budyniowa jest moją ulubioną
MagdaXXX 22.02.2013 17:21
ekstra
irenka 20.02.2013 19:22
super
irenka 20.02.2013 19:22
super
Alex_M 18.02.2013 14:18
fajne i szybkie!
gosia1988 08.02.2013 14:21
smakowicie wygląda
Krzysztof15 06.02.2013 15:52
super
piotrekg 06.02.2013 15:50
uwielbiam ciasta z galaretką
piotrekg 06.02.2013 15:50
uwielbiam ciasta z galaretką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak