Ciasto z masą agrestową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    2 szt
  • żółtko jajek

    3 szt
  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • mąka ziemniaczana

    1 czubata łyżka
  • masło

    1 kostka
  • agrest

    1 kg
  • galaretka agrestowa

    1 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżka
  • cukier

    6 łyżek
  • powidła śliwkowe

    1 mały słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Budyń ugotować z żółtkami, 2 łyżkami cukru i mąką ziemniaczaną, wystudzić. Masło utrzeć, dodawać po łyżce zimnego już budyniu i ucierać na pulchną masę.

Obrany i opłukany agrest gotować z 4 łyżkami cukru. Miękki agrest zmiksować i przetrzeć przez sito. Wystudzić. Galaretkę rozpuścić 3/4 szklanki wody razem z żelatyną. Przestudzić dodać do masy agrestowej.

Biszkopt - powidła śliwkowe - połowa kremu - masa agrestowa - biszkopt - reszta kremu.
Można czymś posypać lub przyozdobić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babi17 03.01.2013 13:58
fajne
Jodaj 18.07.2012 09:33
superowe ciasto :) mniam
janek64 06.05.2012 19:15
Smakowite :)
pigila 10.01.2012 16:48
ssuper
jolaxa1 06.12.2011 23:21
super
AGNIESZKA144 09.11.2011 16:39
lubię takie ciasto
piotereq 04.11.2011 09:41
fajne
AGNIESZKA144 31.10.2011 21:18
smaczne
irenka 20.10.2011 22:15
super
m1monika 10.10.2011 00:30
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat