Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z mango

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mango 2 szt

biszkopt

jajko 5 szt
mąka pszenna typ 650 4/5 szklanki
mąka ziemniaczana 1/5 szklanka
cukier 1/2 szklanki
wiórki kokosowe 1/2 szklanki

krem

śmietana kremowa 30% 750 ml
cukier puder 2 łyzki
fix do śmietany 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z mango

Kroki postępowania

1
Wymieszaj i przesiej obydwie mąki.
Piekarnik nastaw na temperaturę 160°.

Oddziel białka od żółtek. Zacznij ubijać białka.
Pod koniec ubijania, kiedy białka zaczną sztywnieć, dodaj cukier. Cały czas miksując, dodaj kolejno żółtka i wymieszaj.
Wsyp przesianą mąkę, wiórki kokosowe i krótko wymieszaj.

Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia i od razu wstaw do piekarnika na 40-50 minut.
Ciasto sprawdzamy czy jest dobre wykałaczką, jeżeli jest sucha po wyciągnięciu z ciasta to wówczas biszkopt jest gotowy.
Nasączamy dowolnie.
Krok 1 - Ciasto z mango foto
2
Mango kroimy w kostkę i wrzucamy na biszkopt.
Krok 2 - Ciasto z mango foto
3
Przygotowujemy bita śmietanę:
miksujemy śmietanę 30%, cukier puder i fix do śmietany.
Wykładamy na wierzch.
Krok 3 - Ciasto z mango foto
4
Schładzamy w lodówce. Smacznego
Krok 4 - Ciasto z mango foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 28.04.2015 16:41
mmmm, apetyczne!!! :)
Mama niejadka 20.04.2015 21:40
Pyszne ciasto
Małgorzata Pin 20.04.2015 19:11
Super ciacho, pychotka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak