Ciasto z malinami.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 sztuki
  • cukier

    pół szklanki
  • olej

    pół szklanki
  • mąka krupczatka

    pół szklanki
  • mąka tortowa

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    2 płaskie łyżeczki
  • maliny

    świeże 1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

To ciasto jest bardzo proste i szybkie w wykonaniu, wystarczy mieć maliny i kilka minut wolnego czasu, potem już tylko pieczenie i zjadanie. Ciasto jest idealne na podwieczorek, jest takie nie za słodkie i lekko kwaśne. Zapraszam :)

Wykonanie:

1. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i miksujemy na puszystą masę przez kilka minut, następnie wlewamy olej i chwilę miksujemy. Na koniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia i miksujemy do dokładnego połączenia się składników.

2. Maliny lekko płuczemy i dokładnie osuszamy.

3. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 21 cm x 25 cm, następnie układamy na nim maliny i pieczemy około 30 - 35 minut w temperaturze 180 do zrumienienia. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Następnie studzimy.

4. Podajemy i smacznego życzę.


Babeczka35
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 13.10.2017 06:37
Dziękuję:)
gusia1000 30.09.2017 00:50
Dobre ciasto.
jejkuchnia 17.09.2017 21:38
Malinki! Pycha. <3

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat