Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z malinami od Hamrocyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
mąka 200 gram
cukier 200 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
woda 2 łyżki
galaretka malinowa 2 szt.
maliny świeże 1/2 l
śmietana kremówka 500 ml
cukier puder 200 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z malinami od Hamrocyka

Kroki postępowania

1
Biszkopt jak zwykle , oddzielamy białka od żółtek , białka ubijamy na sztywno , dodajemy cukier i zółtka , mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i również dodajemy następnie woda . Formę smarujemy tłuszczem i sypiemy bułką tartą , wkładamy do piekarnika na 180 stopni pieczemy około 25 minut.
Krok 1 - Ciasto z malinami od Hamrocyka foto
2
Biszkopt upieczony studzimy .Jedną galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody. Drugą w 1i1/2 szklanki.Śmietanę ubijamy na sztywno dodając cukier puder. z ubitej śmietany odbieramy 150ml ,do pozostałej wlewamy rozpuszczoną żelatynę i wykładamy na ciasto.Odłożoną śmietanę mieszamy z galaretką tą rozpuszczoną w szklance wody i delikatnie tężejącą masę nakładamy na bitą śmietanę.
Krok 2 - Ciasto z malinami od Hamrocyka foto
3
na masie układamy maliny i zalewamy je drugą galaretką.
Krok 3 - Ciasto z malinami od Hamrocyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 13.10.2012 15:55
super
Dorota59 12.10.2012 19:21
wow, pychotka
malinka18 11.09.2012 17:15
pyszne szybkie ciacho!!!
gottrina 11.09.2012 10:53
apetyczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak