Ciasto z malinami i bezą z płatkami migdałowymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

biszkopt

  • jajka

    6 szt
  • cukier

    5 łyżek
  • mąka pszenna

    6 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki

Kruche

  • cukier

    10 dkg
  • mąka pszenna

    15 dkg
  • masło

    10 dkg
  • cukier waniliowy

  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • żółtka

    4 szt

beza

  • białka

    4 szt
  • cukier

    20 dkg
  • płatki migdałowe

    5 dkg
  • wiórki kokosowe

    5 dkg

dodatkowo

  • galaretka malinowa

    2 szt
  • maliny

    25-30 dkg
  • śmietana

    330 ml
  • żelatyna

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto z  malinami  i  bezą z płatkami migdałowymi foto
Ubijamy białka z cukrem dodajemy zółtka chwilę jeszcze ubijamy wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem mieszamy ale juz ręcznie .
Wylewamy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy 175 st około 20-25 minut.
Krok 2 - Ciasto z  malinami  i  bezą z płatkami migdałowymi foto
Z podanych składników robimy ciasto kruche które wykładamy na taką samą blachę wyłożoną papierem jak był upieczony biszkopt.
Krok 3 - Ciasto z  malinami  i  bezą z płatkami migdałowymi foto
Ubijamy białka z cukrem do dobrze ubitych białek wsypujemy wiórki kokosowe mieszamy wykładamy na przygotowane ciasto kruche na górę sypiemy płatki migdałowe.
Pieczemy 175 st około 20 minut
Krok 4 - Ciasto z  malinami  i  bezą z płatkami migdałowymi foto
Galaretki rozpuszczamy w 750 ml studzimy.
Jak zacznie tęzeć dodajemy maliny wylewamy na biszkopt.
Krok 5 - Ciasto z  malinami  i  bezą z płatkami migdałowymi foto
Ubijamy śmietanę pod koniec wlewamy rozpuszczoną zelatynę następnie wsypujemy masę śmietanową malinową mieszamy na niskich obrotach miksera.
Śmietanę wykładamy na zastygniętą galaretkę.
Krok 6 - Ciasto z  malinami  i  bezą z płatkami migdałowymi foto
Na śmietanę wykładamy kruche z bezą.
Ciasto odstawiamy do zastygnięcia


POLECAM!!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Poison1988 21.01.2016 08:42
wspaniale wygląda :) palce lizać :)
Mniam 20.01.2016 11:32
Obłędne ciasto, uwielbiam takie :)
marenka 20.01.2016 11:05
rewelacyjny przepis
krystyna330 20.01.2016 09:59
bardzo ciekawie wyglada
Róża1 20.01.2016 09:58
wspaniałe ciasto !!!!! wygląda i smakuje fantastycznie :-) , ale narobiłaś smaków :-)
gosia56 20.01.2016 09:47
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
anka1988 20.01.2016 08:50
wygląda fantastycznie!!
Franciszek 20.01.2016 00:16
pyszne do kawy
Ada-Gaba 19.01.2016 22:17
fajny przepis
Bernadeta1 19.01.2016 20:52
wyśmienite ciacho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat