Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z malinami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składniki na ciasto

żółtko jajek 3 szt
cukier puder 35 g
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
mąka pszenna 145 g
masło 90 g

galaretka malinowa

maliny świeże 500 g
galaretka czerwona 2 szt
wrzątek 2 szklanki

krem

śmietana 30% 500 ml
serek mascarpone 200 g
cukier puder 2 łyżki

Beza

białko 3 szt
cukier 130 g
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
płatki migdałowe 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z malinami

Wyrobić ciasto kruche z podanych składników i włożyć do lodówki na 60 minut.Wyjąć i rozwałkować ,wyłożyć formę i jeszcze włożyć do lodówki na 30 minut. Nakłuć widelcem i piec w 190 stopniach 15-20 minut.
Galaretki rozpuścić we wrzątku i wymieszać przestudzone z malinami .Tężejącą wylać na ciasto .
Składniki na krem ubić na gęsty krem .
Pianę z białek ubić na sztywno i dodawać cukier. Pod konie dodać mąkę .Piec w 140 stopniach około 60 minut.
Krem wyłożyć na galaretkę , następnie bezę i posypać płatkami migdałowymi .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 18.01.2017 18:40
bardzo lubię, beza wyszła idealnie!
Lis 18.01.2017 09:13
Bardzo smakowite
Edith85 18.01.2017 08:50
Bardzo lubię takie ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak