Ciasto z malinami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki na ciasto

  • żółtko jaja

    3 szt
  • cukier puder

    35 g
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • mąka pszenna

    145 g
  • masło

    90 g

galaretka malinowa

  • maliny

    500 g
  • galaretka czerwona

    2 szt
  • wrzątek

    2 szklanki

krem

  • śmietana 30%

    500 ml
  • serek mascarpone

    200 g
  • cukier puder

    2 łyżki

Beza

  • białka

    3 szt
  • cukier

    130 g
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżeczki
  • płatki migdałowe

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wyrobić ciasto kruche z podanych składników i włożyć do lodówki na 60 minut.Wyjąć i rozwałkować ,wyłożyć formę i jeszcze włożyć do lodówki na 30 minut. Nakłuć widelcem i piec w 190 stopniach 15-20 minut.
Galaretki rozpuścić we wrzątku i wymieszać przestudzone z malinami .Tężejącą wylać na ciasto .
Składniki na krem ubić na gęsty krem .
Pianę z białek ubić na sztywno i dodawać cukier. Pod konie dodać mąkę .Piec w 140 stopniach około 60 minut.
Krem wyłożyć na galaretkę , następnie bezę i posypać płatkami migdałowymi .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ania2610 18.01.2017 18:40
bardzo lubię, beza wyszła idealnie!
Lis 18.01.2017 09:13
Bardzo smakowite
Edith85 18.01.2017 08:50
Bardzo lubię takie ciasta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat