Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Biszkopt
-
jajka
5 szt -
cukier
szkl -
mąka
szkl -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
Masa śmietanowa
-
śmietana 30%
0,5 l -
fix do śmietany
2 szt -
galaretki malinowe
szt
Dodatki
-
galaretki malinowe
2 szt -
maliny
50 dag
Sposób przygotowania
Białka oddzielamy od żółtek, z białek ubijamy sztywna pianę i pojedyńczo dodajemy pozostałe składniki. Ciasto wlewamy do blaszki o wymiarach 40x24 wyścielonej folią aluminiową i pieczemy 25 minut w temperaturze 180C. Studzimy i ściągamy folię.
2.
1 galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzącej wody, a pozostałe dwie rozpuszczamy w 2 szklankach wody i odstawiamy do stężenia, Śmietanę kremówkę ubijamy ze śmietan- fiksami i dodajemy tężejąca galaretkę. Mieszamy i wykładamy na biszkopt. Na masę śmietanową wykładamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką.Chłodzimy w lodówce.
Komentarze (17)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (7)