Ciasto z malinami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Biszkopt

  • jajka

    5 szt
  • cukier

    szkl
  • mąka

    szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki

Masa śmietanowa

  • śmietana 30%

    0,5 l
  • fix do śmietany

    2 szt
  • galaretki malinowe

    szt

Dodatki

  • galaretki malinowe

    2 szt
  • maliny

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.
Białka oddzielamy od żółtek, z białek ubijamy sztywna pianę i pojedyńczo dodajemy pozostałe składniki. Ciasto wlewamy do blaszki o wymiarach 40x24 wyścielonej folią aluminiową i pieczemy 25 minut w temperaturze 180C. Studzimy i ściągamy folię.
2.
1 galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzącej wody, a pozostałe dwie rozpuszczamy w 2 szklankach wody i odstawiamy do stężenia, Śmietanę kremówkę ubijamy ze śmietan- fiksami i dodajemy tężejąca galaretkę. Mieszamy i wykładamy na biszkopt. Na masę śmietanową wykładamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką.Chłodzimy w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iziona 01.09.2015 15:11
Z chęcią zjadłabym porcyjkę
VioletoweKucharzenie 01.09.2015 09:31
uwielbiam maliny:-)
jagoda5913 01.09.2015 00:06
pięknie wygląda
Małgorzata Pin 31.08.2015 22:10
Zaczął się czas na malinki, super ciacho.
misia53 31.08.2015 21:24
I znów widzę pyszne ciacho
halina17 31.08.2015 17:53
Pyszne ciasto.
Janina 31.08.2015 15:46
Lubię takie ciasta;)
ania2610 31.08.2015 15:07
przepyszne ciacho!
Adamorek 31.08.2015 15:01
letnie ciacho
Saga123 31.08.2015 14:45
bajeczny deser :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat