Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z malinami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 5 szt
cukier 5 łyżek
mąka pszenna 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Krem:
mleko 1/2 l
cukier 3/4 szklanki
cukier waniliowy 1 szt
żółtko jajek 2 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
margaryna 250 g
ponadto :
galaretka malinowa 1 szt
maliny świeże 60 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z malinami

Biszkopt: białka ubić z cukrem, dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem, wylać na blachę o rozmiarach 23x38 cm i piec około 40 minut.
Krem: z 0,5 l mleka odlać pół szklanki i rozpuścić w nim mąkę i żółtka, resztę mleka zagotować z cukrami, jak zakipi wlać powstały budyń, doprowadzić do wrzenia.
Utrzeć kostkę margaryny i połączyć z zimnym budyniem.
Dodatkowo będzie nam potrzebna 1 galaretka malinowa, którą trzeba szybciej rozpuścić i około 60 dkg malin.
Do formy dać biszkopt, wyłożyć na niego krem, poukładać maliny i zalać tężejącą galaretką.
Dać do schłodzenia do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anoosia 12.11.2012 19:54
mniam mniam
Anna169Hosz 16.10.2012 14:25
Smaczne.
bietka 01.10.2012 11:39
o tak było bardzo pyszne:)
Magula 01.10.2012 10:37
wygląda apetycznie, musiało też dobrze smakowac
Krakowianka 01.10.2012 08:32
idealne na niedzielne popołudnie :)
Anna133 01.10.2012 07:46
łatwe i zawsze smaczne
angelika14 30.09.2012 22:59
lubię takie ciasta, które są pasują do każdej okazji

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak