ciasto z malinami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    3 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • jajko

    4
  • masło

    1 kostka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • maliny świeże

    1 kilogram
  • cukier

    3/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mąkę, masło, 1 jajo i 3 żółtka cukier proszek do pieczenia zagnieść na ciasto schłodzić w lodówce. 3 białka ubić na sztywno dodać mąkę ziemniaczaną, trochę posłodzić. maliny umyć zasypać cukrem. 3/4 ciasta rozwałkować na blasze, nakłuć widelcem, pouklładać maliny następnie białka z reszty ciasta zrobić kruszonkę. piec 45 minut w 180 c

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat