Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z makiem i Nutellą
Kroki postępowania
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem.
Żółtka ucieramy z cukrami.
Na mleku gotujemy budyń. Studzimy.
Ciasto: | |
mak | 30 dag |
cukier | 1,5 szkl |
mąka pszenna | 2 łyżki |
jaja | 10 szt |
cukier wanilinowy | 1 szt |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 4 łyżki |
Biszkopt | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczki |
mąka pszenna | 2 łyżki |
cukier | 4 łyżki |
jaja | 4 łyżki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 3 łyżki |
masa | |
budynie waniliowe | 2 szt |
margaryna | 1 szt |
kakao | 1 łyżka |
nutella | 1 szkl |
cukier | 4 łyżki |
mleko | 2 szkl |
DODATKOWO: | |
olejek migdałowy | 4 krople |
orzechy włoskie | 4 mielone |
polewa czekoladowa | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: