Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z krówką i kawą
Kroki postępowania
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę.
We wrzątku rozpuszczamy kawę.
Śmietankę ubijamy na sztywno.
Śnieżkę przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu.
jaja | 4 szt |
mąka pszenna | 4 łyżki |
cukier | 4 łyżki |
ocet | 1 łyżka |
olej | 2 łyżki |
kakao | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżka |
masa | |
śmietanka | 0,5 litra |
masa krówkowa | 1 puszka |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżki |
kawa rozpuszczalna | 2 łyżki |
poncz | |
kawa rozpuszczalna | 0,5 łyżki |
woda | 0,5 szkl |
Masa ze śnieżki: | |
śnieżka | 1 szt |
galaretka cytrynowa | 1 szt |
woda | 0,5 szkl |
biszkopty podłużne | 1 opakowanie |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: