Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z kremem i owocami
wodę podgrzewam z margaryną, kiedy się rozpuści dodaję mąkę i mieszam szybko aż powstanie gęste ciasto odchodzące od ścianek garnka, zdejmuję z ognia, studzę. Do wystudzonego ciasta dodaję po jednym jajku, mieszam , dodaję też proszek do pieczenia. Cisto rozprowadzam po blaszce piekę ok. 30 minut w 180 stopniach.
krem:
1 szklankę mleka mieszam z żółtkami i mąką pszenną i ziemnaczaną, resztę mleka podgrzewam z cukrem. Kiedy mleko się zagotuje dodaję mieszankę mleka z mąkami. Powstanie gęsty budyń który studzę. Ostudzony budyń miksuję z masłem.
Galaretkę rozpuszczam i studzę.
Na ostudzone ciasto wykładam masę kremową, na nią układam owoce które polewam tężejącą galaretką. Odstawiam do lodówki na co najmniej 2 godziny