Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto z kremem i krakersami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 1 opak
krem do tortów śmietankowy 1 opak
mleko do kremu
jagody
galaretka czerwona 1 opak
wrzątek

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z kremem i krakersami

Galaretkę rozrobiłam w 400 mi wrzątku.

Krem zmiksowałam z mlekiem-tak jak na opakowaniu.

Jagody umyłam.

Spód małej tortownicy wyłożyłam krakersami, wylałam 1/2 kremu, ułożyłam kolejną warstwę krakersów i pozostały krem. Ułożyłam jagody i zalałam tężejącą galaretką.

Odstawić do lodówki na 2-3 godz.do całkowitego zastygnięcia, u mnie nie doczekało do końca ;)

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosiag 08.03.2014 19:10
ciasto super
Monia 08.03.2014 18:41
Jagody wyglądają świetnie w tej galaretce :)
patryska76 08.03.2014 16:18
Pyszne ciacho ;-)
jasiek 08.03.2014 16:01
ciekawe ciasto
Monika-twin 08.03.2014 15:25
Ladnie wyglada
sylwia_sl 08.03.2014 15:24
i jak tu wytrzymać na diecie :)))
jowant 08.03.2014 15:18
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak