Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kokosem, makiem i jabłkami
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka mąkę z proszkiem i olej. Wymieszać wylać na blachę 25/36 i piec 30 min w 180 stopniach.
Ciasto z makiem:
Margarynę ucieramy z żółtkami, cukrem i pozostałymi składnikami. Dodajemy pianę ubitą z białek.
Ciasto z kokosem:
Białka ubijamy z cukrem dodajemy wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Połowę ciasta z makiem wykładamy na blachę następnie dajemy ciasto z kokosem i przykrywamy ciastem z makiem. Pieczemy ok. 40 min.
Masa z jabłkami:
Jabłka obieramy ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dusimy na ogniu z cukrem. Na końcu dodajemy galaretkę w proszku, mieszamy i jeszcze chwilę smażymy.
Masa budyniowa:
Z mleka cukru i budyni ugotować krem Margarynę utrzeć z zimnym kremem.
Przełożenie ciasta:
Ciasto z makiem kokosem- połowa masy- masa z jabłkami- druga połowa masy- biszkopt- cukier puder.