CIASTO Z KISIELI

CIASTO Z KISIELI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1/2 kostki
  • jajko

    4 sztuki
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka

    2 szklanki
  • kisiel cytrynowy

    3 OPAKOWANIA
  • proszek do pieczenia

    1 opakowanie
  • mleko

    1 szklaka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania CIASTO Z KISIELI

Masło ucierać z cukrem ma puszystą pianę, dodając kolejno po jednym żółtku. Do gotowej masy wsypać kisiel w proszku, dodać kilka kropli olejku cytrynowego i wymieszać. Następnie wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i wlewamy mleko. Ciasto powinno mięć gęstość cukrzącego się miodu.
Na końcu dodać ubita pianę z białek i ostrożnie wymieszać.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 150 st. przez około 50 minut.
Udekorować owocami i cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Barbara55 18.05.2011 18:47
lubię kisiel
kielcok1 30.04.2011 19:34
kisiel mi smakuje więc to ciasto wypróbuję
Małgorzata106 16.12.2010 18:44
ciekawe jak smakuje, muszę wypróbować
amorzenek 18.09.2010 15:15
super
Grażyna13 13.09.2010 16:59
Podoba mi się !
Krzysztof42 04.07.2010 15:12
jakaś nowość
iwa643 27.05.2010 19:49
robie ale z kolorowym kisielem
Gosia_60 17.05.2010 22:57
Nie znałam takiego przepisu ale na pewno wypróbuję :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat