Ciasto z kinder bueno

Ciasto z kinder bueno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • olej

    1 szklanka
  • jaja

    4 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • kakao

    2 łyżki
  • sól

    szczypta

Krem

  • śmietana kremówka

    400 ml
  • batony kinder buno white

    4 szt

Polewa

  • czekolada mleczna

    1 tabliczka
  • czekolada gorzka

    6 kostek
  • mleko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto z kinder bueno foto
W misce łączymy ze sobą: mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Składniki mieszamy.
Krok 2 - Ciasto z kinder bueno foto
W drugiej misce dodajemy jajka, sól i cukier. Całość miksujemy razem przez chwilę. Następnie dodajemy olej i jeszcze chwilę miksujemy.
Krok 3 - Ciasto z kinder bueno foto
Zmiksowaną masę przelewamy do miski z suchymi składnikami. i dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Ciasto z kinder bueno foto
Ciasto przelewamy do foremki i pieczemy przez 40 minut w 180 C.
Krok 5 - Ciasto z kinder bueno foto
Przygotowujemy krem:
1. Śmietanę ubijamy na sztywno.
2. Batoniki kroimy na małe paseczki
3. Składniki mieszamy razem
Krok 6 - Ciasto z kinder bueno foto
Przygotowujemy polewy:
Mleczną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. W drugiej misce robimy to samo z czekoladą gorzką.
Krok 7 - Ciasto z kinder bueno foto
Upieczone ciasto przekrawamy w połowie i po ostygnięciu nakładamy na spód krem.
Krok 8 - Ciasto z kinder bueno foto
Przykrywamy krem górną częścią ciasta i pokrywamy polewą z mlecznej czekolady.
Krok 9 - Ciasto z kinder bueno foto
Na koniec łyżeczką polewamy ciasto polewą gorzką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mariuszek8

12.09.2015 10:11
Oj ugryzł bym kęsika ..

Ela15

03.08.2015 14:20
chętnie bym spróbowała jak smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat