Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kaszy jaglanej i jabłek

4.0
(27)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 300 g
jabłka 1,5 kg
cynamon 1 łyżeczka
miód 2 łyżki
rodzynki 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kaszy jaglanej i jabłek

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 1/2 szklanki startych jabłek odłożyć, do pozostałych dodać kaszę jaglaną, cynamon, miód oraz rodzynki, wymieszać. Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia foremki. Na wierzchu ułożyć pozostałe jabłka, docisnąć. Piec 90 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lola 06.03.2023 17:08
Czy kasza jaglana ma być surowa czy ugotowana?
Doradca Smaku 07.03.2023 09:28
Kasza jaglana powinna być surowa.
Jagódka77 30.04.2016 19:15
świetny pomysł
Renata9 26.04.2016 22:24
Bardzo jestem ciekawa jak takie ciasto smakuje
wwwiolka 26.04.2016 22:06
Bardzo fajny przepis.
fotoviderek 26.04.2016 21:41
Fajny pomysł :)
Mama niejadka 26.04.2016 19:48
Pysznie i zdrowo
cukiereczek 26.04.2016 19:13
ciekawe jak smakuje bo wygląda super
Futka 26.04.2016 15:00
Świetne, zdrowe i pożywe ciasto :)
Kuchenka 26.04.2016 14:22
super , uwielbiam kaszę jaglaną także koniecznie wypróbuję
AZgotuj 26.04.2016 13:53
przepyszne i zdrowe ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak