Ciasto z kaszy jaglanej i jabłek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    300 g
  • jabłka

    1,5 kg
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • miód

    2 łyżki
  • rodzynki

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 1/2 szklanki startych jabłek odłożyć, do pozostałych dodać kaszę jaglaną, cynamon, miód oraz rodzynki, wymieszać. Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia foremki. Na wierzchu ułożyć pozostałe jabłka, docisnąć. Piec 90 minut w temperaturze 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 30.04.2016 19:15
świetny pomysł
Renata9 26.04.2016 22:24
Bardzo jestem ciekawa jak takie ciasto smakuje
wwwiolka 26.04.2016 22:06
Bardzo fajny przepis.
fotoviderek 26.04.2016 21:41
Fajny pomysł :)
Mama niejadka 26.04.2016 19:48
Pysznie i zdrowo
cukiereczek 26.04.2016 19:13
ciekawe jak smakuje bo wygląda super
Futka 26.04.2016 15:00
Świetne, zdrowe i pożywe ciasto :)
Kuchenka 26.04.2016 14:22
super , uwielbiam kaszę jaglaną także koniecznie wypróbuję
AZgotuj 26.04.2016 13:53
przepyszne i zdrowe ciasto :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat