Ciasto z kaszy jaglanej i jabłek

Ciasto z kaszy jaglanej i jabłek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    300 g
  • jabłka

    1,5 kg
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • miód

    2 łyżki
  • rodzynki

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 1/2 szklanki startych jabłek odłożyć, do pozostałych dodać kaszę jaglaną, cynamon, miód oraz rodzynki, wymieszać. Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia foremki. Na wierzchu ułożyć pozostałe jabłka, docisnąć. Piec 90 minut w temperaturze 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka77

30.04.2016 19:15
świetny pomysł

Renata9

26.04.2016 22:24
Bardzo jestem ciekawa jak takie ciasto smakuje

wwwiolka

26.04.2016 22:06
Bardzo fajny przepis.

fotoviderek

26.04.2016 21:41
Fajny pomysł :)

Mama niejadka

26.04.2016 19:48
Pysznie i zdrowo

cukiereczek

26.04.2016 19:13
ciekawe jak smakuje bo wygląda super

Futka

26.04.2016 15:00
Świetne, zdrowe i pożywe ciasto :)

Kuchenka

26.04.2016 14:22
super , uwielbiam kaszę jaglaną także koniecznie wypróbuję

AZgotuj

26.04.2016 13:53
przepyszne i zdrowe ciasto :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat