Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kakao, jabłkami i piernikową nutką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szkl
kakao 3 łyżki z czubkiem
jajko 5 szt
jogurt 1 szkl
olej 3/4 szkl
cukier 1 szkl
miód 2 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2-3 łyżeczki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
jabłka 4-5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kakao, jabłkami i piernikową nutką

Jabłka obrać i pokroić na kawałki. Jajka wybić i zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać mąkę z proszkiem, przyprawą do piernika i kakao, a następnie olej i jogurt.
Ciasto przelać do przygotowanej dużej blaszki (trochę zostawić).
Na ciasto wyłożyć przygotowane jabłka i zalać pozostałym ciastem.
Piec do suchego patyczka ok 50 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 01.05.2017 17:39
fajne ciacho
Krystyna32 27.04.2017 11:04
pyszne ciasto
RenataZ-et 27.04.2017 09:27
super wypiek
Madzai 27.04.2017 08:45
Bardzo fajny przepis.
MagdalenaIC 27.04.2017 00:05
Pyszne ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak