Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z jagodami

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
cukier 1,5 szkl.
kwaśna śmietana 1 szkl.
jajko 3 szt.
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
margaryna 3/4 kostki
jagody
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jagodami

Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do wystudzenia.
Jagody przebieramy, płuczemy i osączamy na sicie.
Jajka miksujemy z cukrem na puszysty kogel mogel.
Dodajemy cukier wanilinowy, śmietanę i ostudzoną margarynę i nadal miksujemy.
Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy na wolnych obrotach do połączenia składników.
Ciasto wylewamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy jagodami.
Pieczemy ok. 45 minut w temperaturze 180°C.
Po upieczeniu odstawiamy do ostudzenia i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 05.06.2015 23:08
super ciasto!
mufinka79 22.07.2013 18:58
Dziękuję Wam bardzo za przemiłe komentarze :)
msmors 21.07.2013 21:16
same pyszności
iziona 21.07.2013 20:30
widać, że pyszne :)
Mniam 21.07.2013 12:50
Wygląda bardzo apetycznie!
2milutka 21.07.2013 12:19
pyszne na pewno:)
Cranberry 21.07.2013 12:13
pycha do kawusi :)
Janina 21.07.2013 12:02
Pychotka - z jagodami;)
Marta1986 21.07.2013 11:53
coś wspaniałego
V_kuchareczka 21.07.2013 11:49
przepysznie wygląda
joanna30 21.07.2013 11:48
Mniam, palce lizać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak