Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z jagodami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
żółtko jajek 4
cukier puder 250 g
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
POSYPKA
margaryna 100 g
cukier 5 dkg
mąka 3 łyżki
borówki amerykańskie 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jagodami

Tłuszcz utrzec razem z żółtkami i cukrem pudrem. Następnie przesitować mąke i proszek do pieczenia i dodać do utartej margaryny. Ciasto wyłożyć na blache i rozwałkować najlepiej takim małym drewnianym wałeczkiem na raczce. Jagody opłukac i obsuszyc. Poukładać na cieście. Gdyby nie były zbyt słodkie można jeszcze posypac je cukrem. Cukier, mąke i margarynę na posypke zagnieść razem na jednolita masę. Pokruszyc na owoce. Piec ok. 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tatli 01.01.2012 11:22
smacznie wygląda ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak