Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z jablkami i rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka
rodzynki
białko
cukier puder
cukier waniliowy
skórka z cytryny
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jablkami i rodzynkami

Biszkopt pieke jak w przepisie ''Tort-ksiega'' tylko dodatkowo dodaje cukier waniliowy jedna torebeczke i skorke z polowy cytryny starta.
Gdy ciasto biszkoptowe jest gotowe wylewam je na blache i podpiekam ok 15min. W miedzyczasie obrane jablka kroje w plasterki i mieszam w misce z rodzynkami i cukrem pudrem. Gdy biszkopt sie podpiecze wykladam na niego jablka z rodzynkami i piane ubita z 6 bialek z cukrem. Wkladam ponownie do piekarnika na ok 15-20min :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.11.2013 15:53
Ciasto warte upieczenia.
Karolina1987 03.11.2013 13:47
Magda XXX - proporcje zaleza od blaszki w ktorej pieczesz. Ja zazwyczaj robie w okraglej 26 czy 28 cm nie wiem na 100%. Jesli chodzi o proporcje biszkoptu sa podane w przepisie ''Tort-ksiega'' natomiast jesli chodzi o jablka i rodzynki to zalezy jak lubisz-ja lubie duzo owocow i na ta blaszke zuzylam 6 duzych jablek i dwie garsci rodzynek. Cukru pudru do smaku. Ale jesli lubisz mniej jablek to daj mniej :)
MagdaXXX 03.11.2013 13:20
a jakie proporcje składników?
Marta1986 03.11.2013 13:15
ale pyszności:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak