Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z jabłkami i kruszonką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
cukier 1 szkl.
jajko 2 szt.
proszek do pieczenia maly 1 szt.
margaryna 1 kostka
mleko 1/2 szklanki
mus jabłkowy 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jabłkami i kruszonką

Margarynę należy rozpuścić i połączyć z 1/2 szkl. cukru i jajkami. Powoli dosypać 2 szklanki mąki. Następnie dodajemy mleko w takiej ilości aby ciasto miało konsystencje gęstej śmietany. Na koniec dodajemy proszek i szybko mieszamy. Wylewamy do podłużnej foremki, układamy mus jabłkowy i posypujemy wcześniej przygotowaną kruszonką- 1/2 kostki margaryny mieszamy z 1/2 szklanki cukru i 1 szklanką mąki. Pieczemy około 45 minut w temp. 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 13.05.2011 11:58
smaczności....
Pola2 12.04.2011 19:04
uwielbiam kruszonkę
bejciu24 05.02.2011 22:46
Apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak