Ciasto z jabłkami i budyniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • margaryna

    1 paczka
  • jajka

    2 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • jabłka

    10 szt
  • budyń waniliowy

    2 szt
  • mleko

    3 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki ciasta zagnieść, podzielić na dwie części, schłodzić w lodówce ok 2 godzin.
Następnie rozwałkować, jedną część wyłożyć do wysmarowanej formy.
Obrane jabłka pokroić w plastry i ułożyć na cieście.
Budynie ugotować w 3 szklankach mleka i gorące wyłożyć na jabłka.Na koniec wyłożyć drugą , rozwałkowaną część ciasta.
Wierzch posmarować wodą i posypać cukrem.
Piec około 50-60 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (51)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
firanka123 29.11.2015 18:38
Piekłam ostatnio takie :) Pyszne było :)
Jagódka77 23.11.2014 14:41
pyszne ciasto
Danka 01.06.2014 04:25
pyszny pomysł
Jagódka77 31.03.2014 21:46
lubię ciasta z jabłkami to na pewno jest pyszne
Kuchenka 27.02.2014 20:09
bardzo apetyczne :)
Malinka 02.01.2014 14:11
Bardzo lubię takie ciasta, są pyszne!
Dorian 07.12.2013 19:35
pyszne ciasto
hahanka 28.10.2013 16:21
idealne ciasto na jesienną porę
Katarzyna/kate1980 12.10.2013 22:23
apetycznie wygląda
misia53 04.10.2013 20:01
takie ciasto z budyniem bardzo smakowało mi u mojej znajomej i postanowiłam upiec sama .... niestety nie udało mi się ... powiedz , czy twoje ciasto zawsze sie udaje?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat