Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z herbatnikami i konfiturą "Szybciorek"

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 30-35 szt
konfitura z czarnej porzeczki
ciasto francuskie
masło 250 g
masa kajmakowa 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z herbatnikami i konfiturą "Szybciorek"

Ciasto upiec według przepisu na opakowaniu. Blaszkę. wyłożyć folią aluminiową. Miękkie masło zmiksować z masą kajmakową. Na dno blaszki wyłożyć połowę herbatników, na herbatniki połowę konfitury i połowę kremu kajmakowego. Przykryć pozostałymi herbatnikami i znów konfitura i krem. Na samą górę ułożyć upieczone ciasto francuskie. Odstawić do lodówki aby masa trochę związała. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 23.09.2016 16:51
Smakowite.
Habibi 23.09.2016 13:25
podoba mi się :)
gusia1000 23.09.2016 00:38
Na pewno jest dobre.
MonikaW 22.09.2016 22:29
Joasia jak zwykle kusi
Janina 22.09.2016 20:52
Pyszności;))
RenataZ-et 22.09.2016 20:38
super pomysł
bertpvd 22.09.2016 18:36
pyszna ciasto
Agnieszka-87-25 22.09.2016 17:47
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak