Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z gruszkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Szybkie do przygotowania i pyszne ciasto z połówkami gruszek. Świetnie smakuje i bardzo ładnie prezentuje się na stole.

Składniki:

Ciasto

mąka 220 gramów
cukier 100 gramów
jajko 3 sztuki
margaryna 125 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżka
kakao 3 łyżki
gruszki 3 sztuki
sok z cytryny 4 łyżki
cukier puder do posypania 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z gruszkami

Gruszki obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, ponacinać i skropić sokiem z cytryny. Jajka ubić wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao oraz margarynę. Formę do pieczenia o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto oraz ułożyć gruszki. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak