Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z fasolą bez glutenu, tłuszczu i cukru białego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli
2 dojrzałe banany (mogą mieć kropki)
3 łyżki miodu
7 łyżek kakao
6 kostek gorzkiej czekolady(rozpuszczamy w mikrofalówce)
3 jajka
2 łyżeczki cynamonu
1 i 1/2 łyżeczki sody
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z fasolą bez glutenu, tłuszczu i cukru białego

Do wykonania ciasta potrzebujemy tylko blendera.
Fasolę, banany i jajka miksujemy blenderem. Dodajemy pozostałe składniki i kontynuujemy mieszanie urządzeniem.
Ciasto wlewamy do keksówki najmniejszej. Pieczemy w opcji góra-dół w 180*C.
Przez 45-50 minut. Po upieczeniu studzimy najlepiej na kratce.
Polecam i smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 10.10.2016 20:34
Zdrowe i smaczne
benka 10.10.2016 16:48
Muszę kiedyś spróbować.
Justi2401 10.10.2016 15:33
Pyszne ciasto, robiłam podobne, tylko zamiast miodu słodziłam ksylitolem, nie dawałam cynamonu a nie wierzchu dawałam grubą polewę z gorzkiej czekolady :) Uwielbiam je :)
sezamek 10.10.2016 11:42
szybkie ciasto :)
AZgotuj 10.10.2016 11:23
Cudowne zdrowe ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak