Ciasto z dżemem wiśniowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    250 ml
  • żółtko

    1 sztuka
  • cukier

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mąka pszenna

    25 dag
  • dżem wiśniowy

    1 słoik mały
  • cukier puder

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników( oprócz dżemu) należy przygotować ciasto dodając odrobinę ciepłej wody. 2/3 ciasta wyłożyć w blaszce do tart i posmarować je dżemem. Z pozostałego ciasta zrobić dekorację( np. kratkę lub listki) i wyłożyć na wierzch. Ciasto piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po ostudzeniu delikatnie oprószyć cukrem pudrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 23.10.2012 14:12
musi być pyszne!
BozenA 07.12.2011 18:03
super
BozenA 07.12.2011 18:03
super
Barbara55 20.11.2011 14:42
bardzo smaczne
kielcok1 11.10.2011 17:56
super
BozenA 13.07.2011 10:06
znakomite
Allice 25.03.2011 12:34
pyszne ciasto :)
Krzysztof42 06.09.2010 14:10
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat