Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z dżemem śliwkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0.5 kg.
margaryna 20 dag.
cukier 15 dag.
żółtko jajek 4 szt.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
dżem śliwkowy 1.5 słoika litrowego
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z dżemem śliwkowym

Makę pszenną siekamy z pokrojoną margaryną.Dodajemy żółtka,proszek do pieczenia i cukier.Zagniatamy ciasto.Schładzamy w lodówce przez około 50 min.Ciasto dzielimy na dwie części.Pierwszą rozwałkowujemy i kładziemy do blachy.Na ciasto kładziemy dżem.Na dżem ścieramy na tarce drugą część ciasta.Pieczemy w temp. 180*C przez 50 min.Upieczone ciasto można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 14.02.2013 17:44
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak