Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z dodatkiem rurek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jaja 5 szt
mąka pszenna 5 łyżek
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
kakao 1 łyżka
kawa rozpuszczalna 1 łyżka
cukier 5 łyżek
masa
masło 1 kostka
budyń czekoladowy 3 szt
mleko 1/2 litra
cukier 1 szkl
rurki nadziewane 60 dag
galaretka czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z dodatkiem rurek

Kroki postępowania

1
Biszkopt:
Białka ubić na sztywno z cukrem. Do piany dodać żółtka, a nastepnie mąkę z proszkiem, kakao i kawę. Wymieszać, wylać na blaszkę i piec w temp. 160 stopni przez 10 min.
Krok 1 - Ciasto z dodatkiem rurek foto
2
Budynie rozmieszać w szklance mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem, wlać budynie i zagotować. Ostudzić.
Krok 2 - Ciasto z dodatkiem rurek foto
3
Masło utrzeć na puszysty krem, następnie dodawać po łyżce budyniu i dalej ucierać. Masę rozsmarować na biszkopcie.
Krok 3 - Ciasto z dodatkiem rurek foto
4
Następnie na cieście poukładać rurki.
Krok 4 - Ciasto z dodatkiem rurek foto
5
Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu, a gdy zacznie tężeć, wylać na wierzch ciasta.
Krok 5 - Ciasto z dodatkiem rurek foto
6
Gdy galaretka stężeje, podawać pokrojone na kawałki :)
Krok 6 - Ciasto z dodatkiem rurek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 25.05.2013 20:14
juz bym zajdła pysznie wyglada
mysza75 09.12.2012 13:58
Jaki fajny pomysł :-)
monisia1977 03.12.2012 07:00
dobre
Sylwia56
Sylwia56 03.12.2012 00:14
świetne
Ewa6274879 02.12.2012 23:49
świetne!
sylwia / sytofala 02.12.2012 23:43
fajny przekrój
Poison1988 02.12.2012 22:18
fajnie wygląda będę musiała zrobić :)
halina17 02.12.2012 21:40
Dobry przepis na ciasto.
sara1 02.12.2012 20:31
ciekawie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak