Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z czerwonym agrestem i kruszonką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
cukier 1 szklanka
margaryna 1 kostka
jajko 5 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
aromat śmietankowy 1 sztuka
kruszonka
mąka 3/4 szklanki
cukier puder 1/2 szklanki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z czerwonym agrestem i kruszonką

Margarynę, cukier i jajka ucieramy na pulchną masę. Stopniowo dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, aromat i dalej ucieramy, aż do jednolitej masy. Ciasto wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszki o wymiarach 28 x 40 cm. Z agrestu obrywamy ogonki, myjemy i równomiernie wysypujemy na ciasto. Z mąki, cukru i oleju robimy kruszonkę - wszystkie składniki zagniatamy, aby powstały większe grudki. Kruszonką posypujemy ciasto. Ciasto pieczemy ok. 45 minut w temp. 200*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 22.02.2014 11:09
fajny przepis
norweska20 05.02.2014 08:19
idealne do kawy
Ada-Gaba 16.01.2014 10:46
znakomite ciacho
Pietruszka 10.10.2013 21:08
pyszne ciasto
misia53 30.08.2013 17:16
każdy łasuch nie odmówi takiej słodyczy
ONY_za_kare 23.07.2013 12:32
mmmm.... takie ciacho to ja lubię :)
Alex_M 20.07.2013 09:50
super ciasto!
cukiereczek 18.07.2013 17:01
prosto i smacznie
Marta1986 18.07.2013 16:45
pyszności mniam
Mniam 18.07.2013 15:43
Szkoda,że zdjęcie takie mało wyraźne, bo ciasto wydaje się smaczne.
Konczi 18.07.2013 15:14
bardzo lubię agrest ale ciacha z nim jeszcze nie jadłam, podoba mi się Twój przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak