Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z czereśniami i migdałami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2szklanki
cukier 1szklanka
olej 3/4 szklanki
maślanka 1szklanka
jajko 4sztuki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
migdały
kruszonka
margaryna
cukier
mąka
kakao

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z czereśniami i migdałami

Wszystkie składniki na ciasto wymieszać i wlać do formy. Mozna pól z tego ciasta wymieszac z kakao i naprzemiennie wylac na blachę. Czereśnie wydrylować ( ja przed pieczeniem namoczyłam je w alkoholu Ouzo i posypalam imbirem, może byc to inny alkoholnp. rum, ale mozna to pominąć).Posypać ciasto owocami, platkami migdałów i kruszonką.
Piec około 45min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 15.04.2013 08:18
czekam na czereśnie i upiekę
RenataZ-et 20.07.2012 22:13
ale pychotka
caralajna 13.07.2012 13:21
fajne ciacho
Rafał10 19.06.2012 13:44
przepyszne!
jasiek 11.06.2012 23:49
zdrowe
jolanta19 08.06.2012 19:43
mniam
iziona 08.06.2012 07:59
Szybkie i smaczne
msmariusz 07.06.2012 22:28
jest pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak