ciasto z czereśniami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czereśnie

    1 kg
  • margaryna

    1 szt
  • mąka

    2 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • jajko

    3 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z jakiem i cukrem na gładką masę, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem, dokładnie wymieszać.

Czereśnie umyć i wydrylować. Do formy wlać 3/4 ciasta, ułożyć czereśnie i na koniec pomazać je pozostałym ciastem. Piec 40 minut w 185 stopniach. Można podawać z lodami, bądź posypane cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 25.10.2012 09:07
pychotka
Betka 19.08.2012 22:39
pyszne to ciasto!;)
jolanta19 01.07.2012 13:55
super
iziona 01.07.2012 08:02
Piękne i pyszne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat