Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z budyniem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt;

jajko 5 szt
mąka 5 łyżek
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 0,5 opakowania

Wierzch;

białko 5 szt
cukier 1 łyżka
kokos 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z budyniem

Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku. Na koniec delikatnie mieszając dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 200 stopni ok. 25 minut.
Brzoskwinie odsączamy i kroimy na mniejsze kawałki. Na soku z brzoskwiń gotujemy budyń (ja mam wiśniowy) Na zimny biszkopt rozkładamy brzoskwinie i zalewamy zimnym budyniem. Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Delikatnie mieszając dodajemy kokos. Dajemy na budyń. Zapiekamy w piekarniku aż pianka kokosowa się zarumieni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 05.03.2015 23:58
też bym kawałek zjadła :-).
anula-d 05.03.2015 21:00
ładnie wygląda
Zdzisław 05.03.2015 18:58
takie słodkości bardzo lubię
Sroczka 05.03.2015 13:46
Pyszne ciasto, zjadłabym kawałek.
Betina#45 05.03.2015 13:35
Dla mnie rewelacja ! Pyszność
jagoda5913 05.03.2015 13:32
Dobry pomysł
halina17 05.03.2015 13:16
Dobre ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak