Ciasto z budyniem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Biszkopt;

  • jajko

    5 szt
  • mąka

    5 łyżek
  • cukier

    5 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier waniliowy

    0,5 opakowania

Wierzch;

  • białko

    5 szt
  • cukier

    1 łyżka
  • kokos

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku. Na koniec delikatnie mieszając dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 200 stopni ok. 25 minut.
Brzoskwinie odsączamy i kroimy na mniejsze kawałki. Na soku z brzoskwiń gotujemy budyń (ja mam wiśniowy) Na zimny biszkopt rozkładamy brzoskwinie i zalewamy zimnym budyniem. Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Delikatnie mieszając dodajemy kokos. Dajemy na budyń. Zapiekamy w piekarniku aż pianka kokosowa się zarumieni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 05.03.2015 23:58
też bym kawałek zjadła :-).
anula-d 05.03.2015 21:00
ładnie wygląda
Zdzisław 05.03.2015 18:58
takie słodkości bardzo lubię
Sroczka 05.03.2015 13:46
Pyszne ciasto, zjadłabym kawałek.
Betina#45 05.03.2015 13:35
Dla mnie rewelacja ! Pyszność
jagoda5913 05.03.2015 13:32
Dobry pomysł
halina17 05.03.2015 13:16
Dobre ciasto.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat