Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z brzoskwiniami i galaretką agrestową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 5
mąka 5 łyżek
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 3 łyżki rozpuszczonej
masa
śmietana 30% 0,5 l
cukier puder 0,5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
reszta:
brzoskwinie w puszce 1 puszka
galaretka agrestowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z brzoskwiniami i galaretką agrestową

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i margarynę. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników.
Przygotowac galaretkę w ¾ podanej na opakowaniu wody.
Masę rozsmarowac na biszkopcie i ułożyć brzoskwinie pocięte na ćwiartki. Zalać tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Nina7 15.08.2011 09:35
Takie ciasta to ja lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak