Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto z brzoskwiniami i białą czekoladą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 1 puszka
biała czekolada 1 szt
mleko 1,5 szklanki
mąka pszenna 1,5 łyżki
mąka ziemniaczana 1,5 łyżki
cukier 0,5 szklanki
masło/margaryna 1 kostka
biszkopty okrągłe
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z brzoskwiniami i białą czekoladą

W tortownicy układamy biszkopty i nasączamy je syropem z brzoskwiń.
Z mleka, cukru, białej czekolady i mąki ziemniaczanej z pszenną gotujemy budyń. Ostudzony miksujemy z masłem.
Brzoskwinie miksujemy, żelatynę rozpuszczamy w odrobinie (ok 6 łyżek) gorącej wody i mieszamy dokładnie z masą brzoskwiniową.
Na biszkopty wykładamy masę budyniową, na nią zmiksowane brzoskwinie z żelatyną.
Wkładamy do lodówki na ok 4h.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 19.11.2013 21:56
PYSZNE CIACHO
monisia1977 18.03.2013 12:59
super ciacho
18.03.2013 12:57
super ciacho
aisoglam 17.03.2013 23:56
Fajne ciasto :)
angelika14 17.03.2013 23:53
aż chciało by się zjeść
idealme 17.03.2013 20:54
ale pysznie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak