Ciasto z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • jajka

    4
  • cukier

    5 łyżek
  • mąka

    5 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • ptasie mleczko

  • mleko skondensowane

    400 ml
  • galaretka cytrynowa

    1
  • reszta:

  • galaretka pomarańczowa

    2
  • brzoskwinie

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno. Dodać cukier cały czas miksując, następnie po jednym żółtku. Wsypać przesitowaną mąkę i proszek. Piec w 180 stopniach przez 25 minut. Przeciąć na pół.
Galaretkę cytrynową przygotować w połowie podanej ilości wody.
Jedna galaretkę pomarańczową w ¾ podanej ilości wody.
Brzoskwinie obrać i pokroić. Rozgotować je i wsypać galaretkę pomarańczową. Ostudzić, ale tak żeby jeszcze nie stężało.
Mleko ubić na sztywno i pod koniec wlać zimną galaretkę cytrynową.
Biszkopta posmarować masą brzoskwiniową. Przykryć drugim i rozłożyć ptasie mleczko. Polać tężejącą galaretką pomarańczową. Wstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 15.10.2013 11:40
lekie i fajne
everay 04.10.2013 12:11
fajne ciacho:)
sara1 04.10.2013 09:01
pyszne słodkości
WiktoriaGotuje 03.10.2013 16:08
wygląda apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat