ciasto z biszkoptami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 szt
  • skórka cytrynowa

    1 szt
  • cukier puder

    0,5 szkl
  • mak

    1 szkl
  • mąka

    8 łyż
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • cukier

    1 szkl
  • masa budyniowa: budyń

    3 szt
  • mleko

    1 l
  • cukier

    0,5 szkl
  • dżem truskawkowy

    1 słoik
  • biszkopty podłużne

    1 paczka
  • masło

    2 szt
  • Biszkopt

    6 szt
  • jajka

    6 szt
  • ciasto kruche

    1 kg
  • mąka

    1 kg
  • jajka

    6 szt
  • żółtka

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ciasto kruche wszystkie składniki razem zarabiamy dodajemy 1,5 łyzeczki proszku i zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy i pieczemy ok 35 min.
Biszkopt: ubijamy białka na sztywno dodajemy cukier i znów ubijamy dodając powoli żóltka następnie przesiewamy mąkę i mieszamy z proszkiem oraz mąką wylewamy do wysmarowanej formy i pieczemy ok 30 min.

masa budyniowa: budyń przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu na 1 l mleka. Masło ucieramy i dodajemy ostudzony budyn i ucieramy masę.

Przełożenie:
ciasto kruche
dzem
masa
biszkopt
masa
biszkopty
polewa lub inna dekoracja

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tatiana2 07.10.2013 13:59
fajne ciacho :)
caralajna 04.08.2013 07:53
bardzo apetyczne
okrysia 30.07.2013 17:39
SMACZNE TO!
JOANNA16 12.07.2013 15:09
super ciacho
Katarzyna/kate1980 11.07.2013 22:18
super przepis
w mojej kuchni 11.07.2013 15:46
ciasto rewelacja..
monisia1977 11.07.2013 12:22
fajnie wygląda
Kasia35 11.07.2013 09:23
wspaniale smakuje
Piotr-21 10.07.2013 21:42
bardzo dobre
reniatka 10.07.2013 21:30
bardzo fajne ciasto!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat