Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
margaryna
1 szt -
skórka cytrynowa
1 szt -
cukier puder
0,5 szkl -
mak
1 szkl -
mąka
8 łyż -
proszek do pieczenia
1 łyzeczka -
cukier
1 szkl -
masa budyniowa: budyń
3 szt -
mleko
1 l -
cukier
0,5 szkl -
dżem truskawkowy
1 słoik -
biszkopty podłużne
1 paczka -
masło
2 szt -
Biszkopt
6 szt -
jajko
6 szt -
ciasto kruche
1 kg -
mąka
1 kg -
jajko
6 szt -
żółtko jajek
6 szt
Sposób przygotowania
Biszkopt: ubijamy białka na sztywno dodajemy cukier i znów ubijamy dodając powoli żóltka następnie przesiewamy mąkę i mieszamy z proszkiem oraz mąką wylewamy do wysmarowanej formy i pieczemy ok 30 min.
masa budyniowa: budyń przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu na 1 l mleka. Masło ucieramy i dodajemy ostudzony budyn i ucieramy masę.
Przełożenie:
ciasto kruche
dzem
masa
biszkopt
masa
biszkopty
polewa lub inna dekoracja
Komentarze (14)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (4)