Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z białek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
masło 15 dag
cukier puder 20 dag
białko 8 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
orzechy arachidowe 10 dag
aromat migdałowy 0,5 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
konfitura 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z białek

Masło roztopić, wystudzić. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder, cukier waniliowy, zmielone orzechy, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, aromat i przestudzone masło. Dokładnie wymieszać, wlać do przygotowanej formy i piec w nagrzanym piekarniku około 45 minut w temp 170 stopni. Po upieczeniu wystudzić, przekroić na 2 części i przełożyć konfiturą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 26.12.2013 10:27
Przydatny przepis.
Ela15 10.11.2013 08:19
bardzo fajne ciasto
krystyna330 03.10.2013 09:05
pyszne ciacho a ja muszę ograniczać kalorie więc upiekę dla rodzinki
Iwusia 08.12.2012 23:26
fajne to ciasto
olkaaa 19.04.2012 08:11
jeszcze nie próbowałam
Myszek 06.01.2012 14:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak