Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z białą czekoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szkl.
cukier 1 szkl.
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
biała czekolada 1 tabliczka
maślanka 1 szkl.
olej 0,5 szkl.
jajko 3 szt.
kruszonka
cukier 3 łyżki
mąka 5 łyżek
margaryna 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z białą czekoladą

Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia i startą czekoladą. W oddzielnej misce połączyć maślankę, olej i jajka. Dodać pozostałe składniki i wszystko starannie wymieszać łyżką. Ciasto wyłożyć na blachę, ułożyć owoce. Składniki kruszonki rozetrzeć i posypać nią ciasto. Piec ok 50 minut w 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 10.09.2012 17:30
wspaniałe
AnaSt 25.07.2012 17:34
Proszku w ogóle nie czuć, więc myślę, że nie jest ok ;)
jolanta19 24.07.2012 21:45
super
Fiffi 24.07.2012 21:30
robię prawie taki sam, tylko tego proszku trochę dużo tutaj
Aneta41 24.07.2012 20:54
wygląda rewelacyjnie
motylwe 24.07.2012 19:35
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak