Ciasto z białą czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2,5 szkl.
  • cukier

    1 szkl.
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • biała czekolada

    1 tabliczka
  • maślanka

    1 szkl.
  • olej

    0,5 szkl.
  • jajko

    3 szt.
  • kruszonka

  • cukier

    3 łyżki
  • mąka

    5 łyżek
  • margaryna

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia i startą czekoladą. W oddzielnej misce połączyć maślankę, olej i jajka. Dodać pozostałe składniki i wszystko starannie wymieszać łyżką. Ciasto wyłożyć na blachę, ułożyć owoce. Składniki kruszonki rozetrzeć i posypać nią ciasto. Piec ok 50 minut w 180 st. C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AURELKA 10.09.2012 17:30
wspaniałe
AnaSt 25.07.2012 17:34
Proszku w ogóle nie czuć, więc myślę, że nie jest ok ;)
jolanta19 24.07.2012 21:45
super
Fiffi 24.07.2012 21:30
robię prawie taki sam, tylko tego proszku trochę dużo tutaj
Aneta41 24.07.2012 20:54
wygląda rewelacyjnie
motylwe 24.07.2012 19:35
interesujące

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat