Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z bezami
Kroki postępowania
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami.
Masło ucieramy. Dodajemy alkohol i porcjami serek mascarpone. Nadal ucieramy.
Ciasto: | |
margaryna | 1 szt |
cukier | 1 szkl |
jaja | 6 szt |
proszek do pieczenia | 1,5 łyzeczki |
kakao | 3 łyżki |
mąka pszenna | 1,5 szkl |
mąka ziemniaczana | 2 łyzki |
masa | |
masło | 50 dag |
żółtko jajek | 4 żółtka |
alkohol | 3 łyzki |
cukier | 3/4 szkl |
bezy | 10 dag |
serek mascarpone | 25 dag |
dżem truskawkowy | 4 łyżki |
herbatniki | 8 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: