Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z bezami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt ciemny 1 szt
ajerkoniak 1 szkl
śmietana 30% 2 kubki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
bezy 20-30 szt
biała czekolada 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z bezami

Kroki postępowania

1
Pieczemy ciemny biszkopt z 3 jaj
Krok 1 - Ciasto z bezami foto
2
Śmietanę ubijamy na sztywno dolewając na końcu ajerkoniak i żelatynę rozpuszczoną w 3 łyżkach wody
Krok 2 - Ciasto z bezami foto
3
Połowę masy rozsmarowujemy na biszkopcie, układamy bezy.
Krok 3 - Ciasto z bezami foto
4
Nakładamy resztę masy i posypujemy startą czekoladą.
Krok 4 - Ciasto z bezami foto
5
Wkładamy do lodówki aż masa dobrze zgęstnieje
Krok 5 - Ciasto z bezami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 06.03.2013 15:37
Droga Joanno śmietany 400, a czy można zastąpić bezy, pewnie tak np. ciepłymi lodami czyli tzw.murzynkami, ale do tej masy nigdy nie próbowałam, wiec moe Ty zaryzykujesz :)
elficzna 06.03.2013 12:13
kocham bezy!
Katarzyna34 06.03.2013 09:13
wspaniale wygląda
SmakolykiJoanny 06.03.2013 09:12
Śmietany ile ma być 400 czy 800 nie napisałaś
Rafał10 06.03.2013 08:49
do kawusi, oj by się zjadło :D
sara1 06.03.2013 08:41
pyszniutkie ciasto
SmakolykiJoanny 06.03.2013 07:13
Fajny pomysł spodobał mi się czy zamiast bezy można dać coś innego ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak