Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z bezą i orzechami
Kroki postępowania
Piec w temp. 180st około 25 minut.
mąka pszenna | 2,5 szklanka |
margaryna | 20 dag |
żółtko jajek | 6 sztuk |
cukier | 5 łyżek |
kwaśna śmietana | 3 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
Krem: | |
mleko | 2 szklanki |
mąka pszenna | 2 łyżki |
budyń waniliowy | 1 opakowanie |
margaryna | 25 dag |
białko | 6 sztuk |
cukier | 1 szklanka |
DODATKOWO: | |
orzechy włoskie | 20 dag |
powidła śliwkowe | 2 słoiczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: