Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z ananasem (bez glutenu i laktozy)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ananas świeży 1/2 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka kukurydziana 200 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier brązowy 160 g
olej kokosowy 200 g
cukier waniliowy 1 opakowanie
sól do smaku
jajko 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z ananasem (bez glutenu i laktozy)

Cukier trzcinowy i cukier waniliowy (bio) miksujemy z olejem kokosowym, bezwonnym. Dodajemy jajka i dalej miksujemy. Dodajemy mąki i proszek do pieczenia (bezglutenowy), mieszamy. Wlewamy do przygotowanej wcześniej formy średniej wielkości. Ananasa obieramy, wycinamy twardy środek i kroimy w kostkę. Wrzucamy do formy z ciastem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'c na 45min z termoobiegiem.
Po upieczeniu obsypujemy cukrem pudrem.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mileneczka5 09.11.2015 17:38
jakie smakowite!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak