Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z ananasem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń czekoladowy 2 szt
mleko 1/2 l
masło ekstra 1 kostka
ananas w puszce 1 puszka
galaretka cytrynowa 3 szt
woda 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z ananasem

Pieczemy biszkopt jasny wg sprawdzonego przepisu.
Następnie z mleka i budyni gotujemy budyń, odstawiamy do wystudzenia.
Miękkie masło ucieramy, dodajemy przestudzony budyń, całość dokładnie miksujemy.
Ananasy osączamy z zalewy.
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy, aby stężały. Następnie na biszkopt wykładamy masę budyniową, na masę osączone ananasy. Całość zalewamy tężejącymi galaretkami, odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 12.11.2011 09:32
piękne
ilka_86 15.10.2011 20:35
piękne
bernadetta2 23.08.2011 10:34
ciekawy
petronella 31.07.2011 16:20
ananas świeży nie stężeje, ale z puszki jak najbardziej:) super pzrepis:))
madi356 10.07.2011 14:14
jak widać, mi stężała galaretka z ananasem :)
wiola28a 09.07.2011 10:43
pycha
ronald88 14.06.2011 13:05
ananas nie stężeje z galaretką ta słyszłem
kochanyptysiu 27.05.2011 11:37
prosty i fajny
Sylwia88 19.04.2011 16:31
super
agnieszka137 23.03.2011 18:41
świetny placuszek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak