Ciasto z agrestem

Ciasto z agrestem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • śmietana

    30 ml 18%
  • cukier

    25 dag
  • cukier waniliowy

    1 torebka
  • jajka

    3
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • agrest

    1 kg
  • porzeczki

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę ubij, dodaj cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Cały czas ubijając dodawaj po jednym jajku. Mąkę przesiej i wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Partiami dodawaj do masy jajeczno- śmietanowej. Ciasto wyłóż na blachę wyłożoną natłuszczonym pergaminem. Agrest oczyść, umyj, osusz i wyłóż na ciasto. Piecz ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Połóż na ciasto oczyszczone, umyte porzeczki. piecz jeszcze około 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna/kate1980

18.02.2014 22:32
super ciasto

Margo1

11.04.2012 20:20
super ciacho

Margo1

11.04.2012 20:20
super ciacho

lilify

28.03.2012 10:25
bardzo lubię agrest

eduszo

19.03.2012 12:31
Oj już nie długo będzie prosto z krzaczka.

anja3107

09.01.2012 11:21
smaczne

anna186

04.01.2012 11:08
fajne

Papryczka

20.12.2011 12:17
super

MAR3STA

13.11.2011 17:38
fajne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat