Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z advocatem pod pianką kokosową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt

jajko 4
mąka 4 łyzki
cukier 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki

masa

masło 1 kostka
budyń śmietankowy 1
cukier 2 łyżki
mleko 0,5 l
advocat 5 łyżek

pianka

białko 5
cukier 1 szklanka
wiórki kokosowe 0,5 szklanki
czekolada mleczna

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z advocatem pod pianką kokosową

Biszkopt:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier cały czas miksując. Gdy się rozpuści dodać żółtka cały czas miksując. Wsypać przesitowaną mąkę i proszek do pieczenia oraz kakao. Dokładnie wymieszać. Piec ok. 25 minut w 180 stopniach.
Masa:
Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Masło zmiksować aż będzie puszyste. Cały czas miksując dodać budyń, a na końcu likier.
Pianka:
Biała ubić na sztywno z cukrem. Dodać wiórki kokosowe i zmiksować. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach.
Biszkopta posmarować masą, na wierzch wyłożyć upieczoną piankę kokosową. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej i zrobić wzorki na piance.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.12.2015 09:24
pyszne ciasto
Franciszek 22.12.2015 00:35
dobre do kawy
agnieszka214 21.12.2015 22:40
Lubię ciasta
Renata9 21.12.2015 21:34
Pyszne ciacho :-)
Mama niejadka 21.12.2015 21:00
Super ciasto
w mojej kuchni 21.12.2015 20:33
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak