Ciasto wiśniowo- jabłkowe

Ciasto wiśniowo- jabłkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3 szt
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka

    2 szklanki
  • margaryna

    2/3 kostki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • wiśnie

    3 szklanki
  • jabłka

    3 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 garść
  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Ciasto wiśniowo- jabłkowe

Jajka ubijamy z cukrem.
Wiśnie gotujemy we własnym soku ( kilka zostawiamy)- przecieramy przez sitko- studzimy i dodajemy do jajek.
Jedno obrane jabłko ścieramy na tarce i także dodajemy do jajek.
Następnie dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
Masę wlewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Na wierzch kładziemy talarki jabłek i cząstki wiśni..
Pieczemy godzinę w temp. 160 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

kuklik 03.02.2013 10:29
smakowite
elaa 25.06.2012 08:31
boskie
Karmel 20.02.2012 22:18
pychotka
Małgosia6 01.01.2012 19:44
palce lizać
calliope 05.11.2011 16:04
pychotka :)
Justa32 31.10.2011 16:28
smaczne
malaczarna23 06.09.2011 21:46
pyszne
malaczarna23 06.09.2011 21:46
pyszne
jeta72 05.08.2011 14:25
bardzo apetyczne
Krystyna32 02.08.2011 11:14
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat